sestdiena, 2022. gada 2. jūlijs

GVASAKAKA (GUASACACA)


Gvasakaka ir populārākā venecuēliešu mērce. Tā ir viendabīga avokado bāzes mērce, kam ir attāli kopējas iezīmes ar meksikāņu gvakamoli. Gvasakaku gatavo dažādu gan sastāvdaļu, gan to proporciju ziņā. Šī ir ļoti ierasta – zaļā jeb tikai zaļās krāsas produktu gvasakaka. Pēc savas gaumes un garšas droši var mainīt gan tās biezumu, gan sastāvdaļu proporcijas, kuras saimnieces parasti izvēlas pēc acumēra. Gvasakaka labi sader ar empanadām, ceptu vai grilētu vistas gaļu, garnelēm.



4 avokado
1 ķiplokdaiviņa
½ zaļā saldā pipara
10 cm garš selerijas kāts
saišķis koriandra
mazāks saišķis pētersīļu
daži lociņi
laima sula
olīveļļa
sāls un pipari pēc garšas
 
Avokado mīkstumu, atsēklotu saldo piparu, nomizotu ķiploku, selerijas kātu, koriandru, pētersīļus un lociņus blendē, pievienojot aptuveni 50 ml olīveļļas. Ja produkti slikti blendējas vai mērcei vēlas šķidrāku konsistenci, šķaida ar ūdeni. Pēc garšas pievieno laima sulu, sāli un piparus. Mērce vislabāk garšo svaigi gatavota, bet to pāris dienas var uzglabāt ledusskapī.