svētdiena, 2022. gada 4. septembris

TAGLIOLINI AR VISTAS UN CUKINI SALDKRĒJUMA MĒRCI UN ZAĻO SIERU


Pašgatavota svaiga olu pasta jau ir pamats sātīgai un baudāmai maltītei, turklāt to ir ātri un vienkārši 
pagatavot. Pastas mašīna ir tā virtuves ierīce, kas atvieglo saimniekošanu, jo izrullē mīklas loksni viscaur vienādi biezu, taču to var izdarīt ar mīklas rulli un tad ar asu nazi to sagriezt 3mm biežās strēmelēs. Tagliolini ir smalkākais no diviem pastas mašīnas standargriezumiem. Izvēlējos smalkāko griezumu, jo pastas strēmeles ir tik smalkas, ka izveido tādu kā tīklu, lai saķertu pašķidro mērci. 

Vista, nepāraudzis kabacis un gailenes ir saderīga un sezonāla (augusta un septembra) Latvijas garšu salikums ātrai un vienkāršai mērcei. Kamēr cūku pupas vēl nav pilnībā gatavas un ir koši zaļas, pievienoju arī tās. Un kā lielisks noslēgums - vietējais zaļais siers ar spēcīgu un nobriedušu umami garšu.


2
00 g svaigas olu pastas (tagliolini)
1 vistas fileja
2 mazs kabacis
3 saujas gaileņu
sauja izlobītas cūku pupas (pēc izvēles)
200 ml saldā krējuma
100 ml vistas vai dārzeņu buljona
2 ķiplokdaiviņas
Jūras sāls
melnie pipari
lauru lapa
zaļais siers
olīveļļa apcepšanai

Vistas fileju sagriež gabaliņos un apcep, tāpat sagriež un apcep kabaci. Ja pievieno cūku pupas, tās iepriekš izloba un sālsūdenī novāra. Gailenes atkarībā no izmēra rupji sagriež vai veselas apcep olīveļļā kopā ar sakapātām ķiplokdaiviņām. Pie saceptajām gailenēm pievieno iepriekš apcepto vistu, pielej buljonu un saldo krējumu, pievieno piparus un lauru lapu un nedaudz pasautē bez vāka, lai reducējas šķidrums. Pievieno apceptos kabačus un cūku pupas, ja nepieciešams sasāla. Lielā ūdens daudzumā, kam pievienots sāls, izvāra pastu, nokāš un iemaisa mērcē. Pārber ar zaļo sieru un ceļ galdā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru