pirmdiena, 2013. gada 18. marts

SARKANO SĪPOLU UN KAZAS SIERA TARTE


 
 
Ļoti garda, lēta un ātri pagatavojama uzkoda. Tartes pamatne ir no kārtainās mīklas, bet pildījumam izvēlēts saskanīgs savienojums - sarkanie sīpoli un svaigais (mīkstais) kazas siers, kas kā parasti nāk no Rutas un Stefana saimniecības Rucavā. Tartes pamatgaršviela ir timiāns.
 
 
 
 
300g kārtainā mīkla (1/2 porcija kārtainās mīklas
 
Pildījumam:
4 vidēji lieli sarkanie sīpoli
2 ķiploka daiviņas
70-100g svaigais (mīkstais) kazas siers
daži timiāna zariņi
čili pēc patikas
olīveļļa cepšanai
 
Kārtaino mīklu izrullē 5mm biezumā, liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru. Mīklai visapkārt iezīmē 2cm platas ārējās malas, uz kurām pildījums netiks klāts. Cepampannu ar mīklu liek ledusskapī.
 
Ķiploka daiviņas un sīpolus nomizo un sagriež šķēlēs. Uz pannas uzkarsē olīveļļu un tajā apcep sagrieztos sīpolus un ķiploku, pievieno sāli, timiāna zariņu, un, ja vēlas, čili. Cep uz lēnas uguns ik pa laikam apmaisot, līdz kamēr sīpoli ir mīksti un viegli saldeni (aptuveni 15 minūtes). Pannu ar mīklu izņem no ledusskapja, saceptos sīpolus  vienmērīgi klāj uz mīklas vidū līdz iezīmētajām malām. Pildījumu pārkaisa ar timiānu un uzdrupina mīksto sieru. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī tās zemākajā daļā 190 grādos 20-25 minūtes vai līdz kamēr mīkla ir izcepusies tumši zeltaina un kļuvusi trausla un kraukšķīga. Tarti ceļ galdā siltu.
 
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru