svētdiena, 2013. gada 17. marts

KAMAMBĒRA MUSS AR AUKSTI KŪPINĀTU LASI



Auksti kūpināts lasis sader ar mīkstajiem sieriem, bet nogatavināts kamambērs piešķir tam izteiktāku garšu buķeti. Fantastiska uzkoda! Sniegbaltajā musā lieliski izskatās daži sīki estragona gabaliņi un smalki samalti rozā pipari.
.

 
 
 

200g kamambērs bez baltās pelējuma garoziņas
150g svaigais siers vai krējumsiers (Philadelphia vai Mascarpone)
200g auksti kūpināts lasis
100-150ml sauss baltvīns
sāls, baltie un rozā pipari
estragons (kaltēts vai svaigs atkarībā no gadalaika)
laims dekorēšanai

Kastrolī uz mazas uguns liek vārīties baltvīnu, kam pievieno estragonu (atkarībā no sezonas - svaigu vai kaltētu). Kad puse baltvīna ir novārījusies, izvelk estragonu, bet vīnu atdzesē. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu. Kamambēram nogriež baltā pelējuma garoziņu un sagriež gabaliņos. Blenderī liek kamambēru, krējumsieru un pielej atdzisušo vīnu, un sablenderē viendabīgā masā, pēc garšas pieber sāli un piparus un ļoti smalki sagrieztu estragonu. Masā iemaisa ūdens peldē izkausētu želatīnu.
 
Ar plānās šķēlēs sagrieztu lasi izklāj mazas bļodiņas tā, lai to iekšpuse būtu vienmērīgi nosegta un neveidotos caurumi, un lasis sniegtos pāri bļodiņu malām. Bļodas piepilda ar musu, un lasi, kas sniedzās pāri bļodiņu malām, uzloka pāri musam, lai lasis to pilnībā ieskauj. Pasniedzot, lasi ar mausu izņem no bļõdiņas, to apgāžot otrādi un dekorē ar dillēm, šķēlīti laima un rozā pipariem. Pasniedz ar sausu Elzasas Riesling vai Gewurztraminer, vai sausu un minerālu Luāras ielejas Sauvignon Blanc.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru