otrdiena, 2014. gada 24. jūnijs

TEFA PĀRSLU PUTRA AR ZEMENĒM



Tefs ir viens no tiem bezlipekļa produktiem, kas man ļoti garšo, tāpēc tas manā ēdienkartē parādās bieži. Arvien izdomāju jaunas receptes, kurās izceļas tefa viegli riekstainā garša. Tefa pārslas ir pilngraudu, jo sēklas ir pārāk sīkas, lai no tām atdalītu apvalkus. Lai arī neesmu liela putru vārītāja, šī ir ātrākā un vienkāršākā recepte, kad izsalkums ir ņēmis virsroku pār veselo saprātu. Tās parasti ir tās reizes, kad izsalkuma dēļ aizmirstas par jebkuriem saprātīgas ēšanas pamatprincipiem. Man mājās nav ne 5 minūšu nūdeļu zupu koncentrāti, ne citas tikpat briesmīgas ēdamlietas, bet tās aizstāj tefa pārslas. Veselīguma un ātrās pagatavošanas dēļ, šī putra derēs arī tajos rītos, kad jāsteidzas, bet tomēr gribas brokastot. Ņemot vērā, ka tefa pārslas ir ļoti sīkas, putra ir lieliska bērniem, kas ir pārāk mazi, lai kaut ko košļātu. Un protams, tefa putra ir garda alternatīva visiem, kam ir jāatsakas no lipekli saturošo graudaugu putrām.Tomēr arvien biežāk to vāru, jo man garšo tefs. 


 

1l svaigpiens
200ml saldais krējums
150g tefa pārslas
šķipsna sāls
šķipsna cukurs

Kastrolī uzvāra pienu un saldo krējumu, pievieno sāli un cukuru. Strauji maisot, pienā ieber pārslas. Uz lēnas uguns turpina vārīt, putru visu laiku maisot, līdz tā sabiezē. Nogriež uguni, kastrolim uzliek vāku, sasedz ar virtuves dvieli un atstāj pāris minūtes uzbriest. Putra ir gatava 5 minūtēs, no kurām ilgāko laiku aizņem piena uzvārīšana. Pasniedz ar piciņu sviesta, ievārījumu vai svaigām ogām un augļiem.


Diemžēl Latvijā tefa pārslas neesmu manījusi. Šai receptei izmantotas Tobia Teff gaišā tefa pārslas, vairāk info www.tobiateff.co.uk

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru