Svētku galdam kartupeļa biezeņa garšu var darīt bagātāku, daudzveidīgāku un izteiksmīgāku ar dažādām piedevām. Var pievienot dažādas garšvielas - mārrutkus, sinepes, smalki sakapātus pētersīļus. Šoreiz izvēlējos Vidusjūras garšu - timiānu, olīvas un saulē kaltētus tomātus.
kartupeļi
saldais krējums
saulē kaltēti tomāti
Kalamata olīvas
pāris timiāna zariņi
sāls
Kartupeļus nomizo un sālsūdenī vāra pilnībā mīkstus. Otrā katliņā silda saldo krējumu, kam pievienoti timiāna zariņi. Saldo krējumu uzsilda karstu, bet neuzvāra, uzliek vāku, lai timiāns ievelkas. SAulē kaltētos tomātus un olīvas smalki sagriež. Izvārītus kartupeļus caurdurī nokāš un liek atpakaļ katlā. Uz lēnas uguns iztvaicēsies kartupeļos esošais liekais mitrums. Kartupeļus ar stampu saspaida un tajos iemaisa saldo krējumu,ko pielej caur sietu, lai atbrīvotos no timiāna lapiņām. Saldo krējumu kārtīgi iemaisa kartupeļu masā un to izberž caur sietu. Biezenī iemaisa sagrieztos tomātus un olīvas. Ceļ galdā kā piedevu, piemēram, pie ceptas sterletes.
sāls
Kartupeļus nomizo un sālsūdenī vāra pilnībā mīkstus. Otrā katliņā silda saldo krējumu, kam pievienoti timiāna zariņi. Saldo krējumu uzsilda karstu, bet neuzvāra, uzliek vāku, lai timiāns ievelkas. SAulē kaltētos tomātus un olīvas smalki sagriež. Izvārītus kartupeļus caurdurī nokāš un liek atpakaļ katlā. Uz lēnas uguns iztvaicēsies kartupeļos esošais liekais mitrums. Kartupeļus ar stampu saspaida un tajos iemaisa saldo krējumu,ko pielej caur sietu, lai atbrīvotos no timiāna lapiņām. Saldo krējumu kārtīgi iemaisa kartupeļu masā un to izberž caur sietu. Biezenī iemaisa sagrieztos tomātus un olīvas. Ceļ galdā kā piedevu, piemēram, pie ceptas sterletes.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru