sestdiena, 2013. gada 17. augusts

SMALCINĀTI ĶIPLOKU ZIEDKĀTI

 


 

Kalnciema kvartāla tirgus dienas vienmēr ir pārsteigumu pilnas. Produktu klāstā parasti var pamanīt kaut ko jaunu, kas priecē garšas kārpiņas. Zemnieku saimniecība Jaunkalītes no Remtes pagasta piedāvā plašu ķiploku produktu klāstu - svaigas ķiploku galviņas, marinētas ķiploku daiviņas, marinētus ķiploku ziedkātus, bet manu uzmanību piesaistīja malti ķiploku ziedkāti. Burciņā ar piesātināti zaļu krāsu ir samalti ķiploku ziedkāti, olīveļļa un sāls. Tik vienkārši, bet atverot vāciņu, virtuvi momentā piepilda maigs ķiploku aromāts, daudz liegāks un izsmalcinātāks kā ķiploku daiviņām. Šis atradums ir īsts gardums!
 
Ķiploku ziedkāti lieliski sader kopā ar zaļo sieru, tomātiem, sēnēm, baklažāniem, olām, pastu un pētersīļiem. Ar tiem var lieliski bagātināt mērces, sviestu, kartupeļu biezeni un majonēzi. Ziedkāti lieliski noder zivju un gaļas marinēšanai, tāpat tos izmanto kā lielisku piedevu zupām, tajā skaitā aukstajām zupām un sautējumiem.


 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru