otrdiena, 2014. gada 15. jūlijs

KVIEŠU UN BĒŠĀ TEFA MILTU, PĪĻU OLU UN CRÈME FRAÎCHE PLĀNĀS PANKŪKAS



Viens no maniem pēdējiem eksperimentiem ar tefa miltiem, crème fraîche un pīļu olām. Šīs nav pilnībā perfektas franču crêpes, lai gatavotu crêpes Suzette, bet noteikti izcili labas plānās pankūkas ar svaigi blenderētām vasaras ogām un pūdercukuru. Pankūkām ir maiga olu un saldena kastaņu garša, ko tām piešķir tefa milti. Turklāt lielie un košie pīļu olu dzeltenumi tās iekrāso apetītlīgi saulainas. Crème fraîche pankūku mīklai piešķir vajadzīgo treknumu, to var aizstāt ar saldo krējumu, bet, ja ir izvēle, crème fraîche ir labāks tam pievienotās kultūras garšas bagātības dēļ.

Šai mīklai 1/5 no pievienotajiem miltiem ir bēšā tefa milti, un šo proporciju būtu vēlams ievērot, lai saglabātu patīkamu pankūku tekstūru. Tā kā tefa miltiem ir tendence nosēsties bļodas dibenā, katru reizi pirms ar kausiņu mīklu liet uz pannas, to kārtīgi līdz bļodas dibenam izmaisa.  Pankūku mīklu var aromatizēt ar šļuku apelsīnziedu ūdens vai svaigi rīvētu citronmiziņu. Pankūkas cep sviestā. Tās vislabāk garšos tikko izceptas, kamēr vēl ir siltas.





100g kviešu milti
25g bēšā tefa milti
2 pīļu olas
325ml svaigpiens
100g crème fraîche
2tējk. cukurs
šķipsna sāls

Bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas, pievieno olas un crème fraîche. Ar putojamo slotiņu sajauc biezā, viendabīgā mīklā, pa daļām pievieno pienu, iemaisot mīklā, līdz tā kļuvusi tumīgi šķidra. Mīklu atstāj uz stundu atpūsties. Ar kausiņu mīklu lej uz pannas plānā kārtā un pankūkas sviestā cep no abām pusēm. Pasniedz ar svaigiem augļiem un medu vai blenderētām vasaras ogām un vaniļas pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru