svētdiena, 2013. gada 8. septembris

PICAS TOMĀTU MĒRCE

 
 
 
 
Gatavojot picu, bez tomātu mērces neiztikt. Un nav garšīgāka mērce par mājās gatavotu. Turklāt pat skeptiķiem, kas rauc degunu par tomātu mērcēm kā tādām, būs vien jāpiekrīt, ka, pirmkārt svaigi tomāti picā nederēs, jo tiem nav pietiekami koncentrēta garša, bet pats galvenais tie ir pārāk ūdeņaini, un, otrkārt, mājās gatavota tomātu mērce ir fantastiski garšīga, ko nevajag salīdzināt ar veikalos nopērkamajiem izstrādājumiem uz tomātu koncentrātu bāzes, kas pārpilni ir modificētu cieti, E-vielām un garšas pastiprinātājiem.
 
Šī krāsnī ceptu tomātu mērce man ļoti patīk, jo neprasa daudz uzmanības un tai ir piesātināta garša. Tā ir lielisks pamats dažādiem picu pildījumiem. Mērcei izvēlas miltainus un saldus tomātus. Ja gatavā mērce tomēr šķiet par šķidru, to 15 minūtes reducē, vārot uz lēnas uguns.

500g tomāti
1 ķiploka galviņa
sāls
svaigi malti pipari
Provansas garšaugu maisījums
pāris šļukas olīveļļa

Tomātus sagriež četrās daivās, ja tie lieli, sīkāk. Ķiploku daiviņas sīki sakapā, iejauc pāris šļukās olīveļļas un pārslaka tomātiem. Pārber ar sāli, garšaugu maisījumu un svaigi maltiem pipariem. Tomātiem būtu jābūt viscaur pārslacītiem ar olīveļļu, un pannā tos izkārto ar mizas daļu uz leju (pie pannas dibena). Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 35-45 minūtes (cepšanās beigās ieslēdz grilu). Tiem jābūt mīkstiem un to virsa var būt mazlietiņ apsvilusi. Izberž caur sietu. Ja gatavā mērce tomēr šķiet par šķidru, to 15 minūtes reducē, vārot uz lēnas uguns.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru