pirmdiena, 2015. gada 9. marts

SIERA CEPUMI AR JŪRASZĀLĒM


Siera cepumi ir latviešu kulinārijas klasika, kas ilgus gadus tika cepti radziņu formā un tā arī tika saukti par siera radziņiem. Mana recepte ir balstīta uz smilšu mīklu, kam pamainītas sastāvdaļu proporcijas, lai tajā iekļautos siers. Par sieru arī nākamā piezīme - iesaku izmantot kvalitatīvu puscieto sieru - Trikantālers, Cesvaine, kas nogatavināts 6 mēnešus, saimniecības Burkānciems (ex-Šiļi) govs piena sieru, Vītolberga siers, kas nogatavināts 6 mēnešus. Vismaz pusgadu nogatavinātam sieram ir patīkama, koncentrēta un nedaudz pikanta garša, kas šos cepumus padara par siera cepumiem. Eksperimentu rezultātā pārliecinājos, ka siera garšu izceļ un papildina jūraszāles.



100g baltie kviešu milti
80g sviests (istabas temperatūrā)
80g kvalitatīvs puscietais siers
1 pīļu olas dzeltenums
2ēdamk. jūraszāļu maisījums (dulse, nori, jūras kāposti)
šķipsna Maldon dūmotu sāls kristālu pārslas

Bļodā sajauc miltus, jūraszāļu maisījumu un šķipsnu sāls pārslu, ar pirkstu galiem iemīca mīkstu sviestu līdz veidojas drupačveida mīkla. Pievieno olas dzeltenumu, smalki sarīvētu sieru un samīca viendabīgu mīklu. Liek uz pārtikas plēves un sarullē aptuveni 5 cm diametra rulli. Sarullētai mīklai ļauj 15 minūtes atpūsties ledusskapī. Kad izņem no ledusskapja, atbrīvo no pārtikas plēves un ar asu nazi sagriež 3-5 mm biezās šķēlēs. Cepumus ar griezuma vietu uz leju kārto uz cepampapīra, kas ieklāts cepampannā. Pārber ar sāls pārslām. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes līdz tie krāsojas zeltaini.

Kaltētas jūraszāles ir iespējams iegādāties veikalā Zaļā govs, Brīvības ielā 69, Biotēka ķēdes veikalos vai arī Mara Seaweed internetveikalā. Maldon dūmotu sāls kristālu pārslas diemžēl Latvijā neesmu manījusi. Saimniecības Burkānciems (ex-Šiļi) govs piena sieru var iegādāties Kalnciema kvartāla tirdziņā. Trikantālers un Cesvaine sieri ir pieejami lielākajos Latvijas lielveikalos, veikalā Stockmann.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru