trešdiena, 2014. gada 30. aprīlis

LAKŠU PESTO


Pēc klasiskās pesto gatavošanas metodes jau esmu gatavojusi gan avotkrešu, gan lakšu pesto. Šī recepte ir gatavota pēc klasiskā pesto proporcijām, bet izmantojot lakšus, pistācijas, avokādo eļļu un (pus)cieto kazas sieru.


pāris buntes lakši
sauja pistācijas
sauja (pus)cietais kazas siers
10 ēdamk. aukstā spieduma avokādo eļļa
1/2 citrona sula
kūpināts jūras sāls

Lakšus nomazgā, nosusina un sagriež lielos gabalos. Liek blenderī kopā ar pistācijām un citrona sulu, avokādo eļļu un sablenderē. Pievieno sarīvētu sieru un visu vēlreiz sablenderē. Pievieno sāli un koriģē garšu un konsistenci, papildus pievienot eļļu vai citronu sulu. Pilda hermētiski cieši noslēdzamos traukos un uzglabā ledusskapī. Pasniedz ar pastu, ņjokiem, izmanto sautējumos, buljonos un mērcēs. Lieliski garšo ar grilētu vai karsti kūpinātu lasi.