ceturtdiena, 2014. gada 27. marts

GODŽI UN DZĒRVEŅU PILNGRAUDU SKONES


Šim vienkāršajam ceptajam izstrādājumam izmantoju dažādus veselīgus produkus - pilngraudu kviešu miltus, auzu vai četru graudu pārslas, kaltētas godži un dzērveņu sukādes, un smiltsērkšķu spiedpalieku pulveri, ko ražo Latvijas Valsts augļkopības institūta Eksperimentālais pārstrādes cehs.125g baltie kviešu milti




125g pilngraudu kviešu milti
liela sauja auzu vai četru graudu pārslas
150g sviests (tikko kā no ledusskapja)
60ml paniņas vai kefīrs, vai rūgušpiens
2olas
2 ēdamk. smiltsērkšķu spiedpalieku pulveris
3ēdamk. brūnais cukurs
1tējk. cepamais pulveris
šķipsna sāls

1 sauja kaltētas godži ogas
1 sauja dzērveņu sukādes

Bļodā sajauc abus miltus, auzu pārslas, sāli, cukuru, spiedpalieku pulveri un cepamo pulveri. Sviestu sagriež gabalos un iejauc sausajos produktos līdz veidojas drupačaina mīkla. Olas un paniņas sajauc kopā un iemaisa drupaču mīklā, vienlaicīgi pievienojot arī godži un dzērveņu sukādes. Tiklīdz produkti ir sajaukušies un izveidojusies ķepīga mīkla, maisīšanu pārtrauc. Pārāk ilga mīklas maisīšana var rezultēties cietās skonēs.

Mīklu sadala 9 daļās, no katras daļas veido apaļu skoni. Tās liek uz cepampannā ieklāta cepampapīra, kas viegli apbērts ar miltiem. Ja mīkla ir tik ķepīga, ka no tās grūti veidojas skone, pirkstos ņem nedaudz miltus. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāšnī 220 grādos 25 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru