piektdiena, 2013. gada 19. jūlijs

KRĀSNĪ CEPTA VĒJZIVS AR ĶIRŠTOMĀTIEM UN FENHELI



Iepriekšējā sezonā jau izmēģināju divas receptes, kā lieliski pagatavot vējzivi - ceptu en papillote un marinētu en escabeche. Šoreiz pavisam vienkārša recepte krāsnī ceptai vējzivij, kas pildīta ar ķirštomātiem un fenheli. Ja zivi gribas izcept ātrāk, cepampapīru vai foliju, kurā zivi cep, aizloka ciet un cieši noslēdz, sanāks en papillote.

vējzivis
ķirštomāti
fenhelis
ķiploki
rozā pipari
timiāns
citrona sula
šļuka baltvīns un ar anīsu bagātināts alkohols, piemēram Pernod
jūras sāls
olīveļļa cepšanai

 
Vējzivis nomazgā un izķidā. Pagatavo pildījumu - ķiplokus izspiež caur ķiplokspiedi, timiāna lapiņas nobrauka no zariņiem, fenheli sarīvē uz smalkās rīves, ķirštomātus pārgriež uz pusēm, izspiež citrona sulu, pielej šļuku Pernod un pieber sāli. Visas sastāvdaļas sajauc ar rokām, pagrābj riekšavu sajauktā pildījuma un saspiež, izlaižot caur pirkstiem, un ļaujot sulai brīvi tecēt. Vējzivi nogulda ar vēderu gaisā un piepilda, satin copē un liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru vai foliju. Šādi sagatavotas zivis var likt ledusskapī un pāris stundas viegli iemarinēt. Pirms cepšanas zivis nedaudz pārslaka ar olīveļļu un baltvīnu un pārber ar rozā pipariem.

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 220 grādos apmēram 30 minūtes. Ja zivs gaļa viegli noslīd no asakām, tā ir gatava. Ceļ galdā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru