svētdiena, 2016. gada 21. februāris

TROPISKO AUGĻU GALETE



Arī ziemas sezonā ir iemesls izcep sezonas augļu galeti. Vienmēr var kavēties vasarā, izmantojot ziemas krājumus - sasaldētās ogas, taču var arī izbaudīt tropu zemēs nobriedušos augļus. Kad mums ziema, otrā zemeslodes daļā ir vasara, diemžēl lielākais vairums tropu augļi līdz mums mērojuši ilgu ceļu un novākti puszaļi, tāpēc man tie nav pārāk pievilcīgi. Nedaudz pieliekot pūles, var atrast arī kvalitatīvus augļus. Veikalā Zaļā govs esmu uzgājusi savvaļas mango no Kamerūnas, kas atbilst maniem priekšstatiem par gataviem un garšīgiem mango. Patiešām izcili saldus klementīnus no Sicīlijas piegādā uzņēmums Puziello. Kumkvatus un fizāļus (spirdzinoši paskābus) pērku lielveikalos. 

Galetes mīklai izmantoju balto kviešu miltu un speltas kviešu miltu (tips 1050 pēc Vācijas miltu klasifikācijas) maisījumu. Var izmantot arī citus pilngraudu speltas miltus.



1 porcija galetes mīkla (mīklai izmantoju 50g speltas kviešu miltus un 160g baltos kviešu miltus)

tropiskie augļi (2 mazi mango, 2 kumkvati, 2 klementīni, 10 fizāļi)
2 ēdamk. rums
1 ēdamk. smalkais, gaišais, nerafinētais niedru cukurs
2 ēdamk. melases cukurs (vai tumšais Moscovado cukurs)
1 ēdamk. tapiokas pulveris
1/2 tējk. malts kanēlis
1/4 tējk. maltas virces (smaržīgie pipari)
1/4 tējk. maltas krustnagliņas




Vispirms sagatavo augļus - mango nomizo un mīkstumu sagriež vidēji biezās šķēlēs. Klementīnus nomizo un sagriež šķēlēs, Arī kumkvatus sagriež šķēlēs. Fizāļus pārgriež uz pusēm. Bļodā tapioku sajauc ar abiem cukuriem, vircēm, krustnagliņām un kanēli. Mīklu izņem no ledusskapja, pārliecinās, ka tā nav cieta, ja ilgi bijusi ledusskapī, bet ir padevīga. Mīklu rullē uz cepamā papīra, veidojot iedomātu apaļu formu. Atstājot aptuveni 5 cm ārējo malu brīvu, vidū vispirms vienmērīgi ieklāj mango un pārber ar lielāko daļu cukuru, tapiokas un garšvielu maisījuma. Pa virsu izkārto klementīnu un kumkvatu šķēles un fizāļu pusītes. Pārber ar atlikušo cukuru, tapiokas un garšvielu maisījumu. Pārslaka ar rumu. Brīvās malas saudzīgi uzloka uz augšu, lai pildījums ir pilnībā mīklas ieskauts. Galeti kopā ar cepampapīru uzslidina uz cepampannas. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 35-40 minūtes līdz galetes mīklas maliņa krāsojas zeltaina. Izņem no cepeškrāsns un ļauj pilnībā atdzist. 

Doves Farm tapiokas pulveris ir iegādājams bioproduktu veikalā Zaļā govs Brīvības ielā 69, Farmer Brand tapiokas pulveris ir iegādājams veikalā StockmannBillington's Golden caster sugar un Billington's molasses sugar ir iegādājams lielākajos lielveikalos. Plaša speltas (plēkšu) kviešu miltu izvēle, tajā skaitā tips 1050, ir veikalā Gourmet Studio Lienes ielā 9.

1 komentārs:

  1. Labdien! Mans vārds ir Dr Camden Thompson no Teksasas Universitātes Mācību slimnīcas, es esmu orgānu ķirurģijas speciālists, un mēs nodarbojamies ar orgānu pirkšanu no cilvēkiem, kuri vēlas pārdot, un mēs atrodamies ASV, bet mūsu galva birojs atrodas ASV taksos. ja jūs interesē pārdot nieres vai pārdot kādu no savām daļām
    ķermeņa orgāns Lūdzu, sazinieties ar mums, lai iegūtu vairāk informācijas. Sazinieties ar mums, izmantojot
    E -pasts: camdenthompson995@gmail.com
    Whatsapp numurs: +13252521944
    Cerot dzirdēt no jums.
    Sveicieni,
    Dr Camden Thompson
    C.E.O
    BENINA MĀCĪBAS SLIMNĪCAS UNIVERSITĀTE.

    AtbildētDzēst