piektdiena, 2014. gada 26. decembris

TRĪSKRĀSU BURKĀNU SALĀTI



Šie ir pasaulē vienkāršākie un gardākie burkānu salāti. Jau sen oranžie burkāni vairs nav vienīgie veikalu plauktos, tiem blakus daudz mazāku uzmanību bauda arī citkrāsu burkāni - baltie, dzeltenie, violetie. Var jau uzskatīt, ka burkāns paliek burkāns, tomēr atšķirīga ir ne tikai burkānu krāsa, bet katrai krāsai ir arī citāda garšas nianse. To visu saliekot kopā rodas īpašas garšu buķetes burkānu salāti, kas priecē ne vien garšu kārpiņas, bet arī pieaugušo un bērnu acis. Salātu garšu buķete ir spilgta, protams, tie garšo pēc burkāniem, tāpēc tos papildinu tikai ar dažiem garšaugiem - Provansas garšaugu maisījumu vai sakapātiem pētersīļiem, sāli un piparu maisījumu. Aizdara vien ar ļoti kvalitatīvu olīveļļu, piemēram, Filippo Berio vai Puglissima Olio Limon (olīveļļa spiesta kopā ar citroniem).

Vēl burkāni sader kopā ar zātaru, kuminu, kardamonu, kanēli anīsu, estragonu, jūraszālēm, ingveru, svaigi rīvētu kokosrieksta mīkstumu, olīvām, rozīnēm, apelsīniem, āboliem un lazdu riekstiem. Droši sarīvētiem burkāniem pievienojiet kaut ko no iepriekšminētajām sastāvdaļām. 




trīskrāsu burkāni (oranžie, violetie un baltie)
Provansas garšaugu maisījums
Puglissima Olio Limon olīveļļa
jūras sāls un piparu maisījums (Timutas, garie, Brazīlijas melnie, kubebas, rozā un virces)

Burkānus sarīvē, pievieno garšvielas, sāli un svaigi maltus piparus, pārlej ar olīveļļu un samaisa. (Violetais burkāns spilgti iekrāso visu, kas trāpās tā ceļā, tāpēc, lai baltie burkāni saglabātu tīru krāsu, katras krāsas burkānus rīvē atsevišķi un visus kopā sajauc maigi). Ceļ galdā!

Violetos burkānus Staļģenē audzē saimniecība Vībotnes un tie iegādājami Kalnciema kvartāla tirdziņā. Baltos burkānus pamanīju veikalā M'archers, Strēlnieku ielā 1a.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru