sestdiena, 2013. gada 7. septembris

JOGURTA UN PILNGRAUDU MILTU PANKŪKAS

 
Brīvdienu rīti pieder pankūkām. Šī ir ātra un vienkārša recepte, kā izcept veselīgas pankūkas ar nedaudz romantisku garšu. Pankūkām izmantoju smalkus pilngraudu kviešu miltus (malums 1, iegādājami veikalā Grauda spēks) un smalka maluma miežu miltus, kas pankūkām piešķir tikai viegli nojaušamu pilngraudu izstrādājuma tekstūru. Garšā tās nedaudz atgādina karašu, kas bagātināta ar rožu aromātu. Ja kādam netīk rožūdens, izmanto tikai rožu ziedlapiņas, kam ir mazāk spēcīgs aromāts, tomēr rožu nianse lieliski sader pilngraudu miltiem. Pankūkas ir iejauktas mājās gatavotā jogurtā. Jogurta un miltu proporcija ir aptuvena, jo pankūku mīkla var būt gan biezāka, gan šķidrāka, tās izdosies tik un tā, turklāt mīklas biezums ir lielā mērā atkarīgs no jogurta tekstūras. Ja pankūkas vēlas pufīgākas, olbaltumus puto atsevišķi un beigās iecilā jau gatavajā pankūku mīklā.



 
 
2 olas
500ml mājas jogurts
1ēdamk. brūnais cukurs
2-3glāzes milti (70% smalki malti pilngraudu kvieši + 30% smalki malti mieži)
3ēdamk. rožu ziedlapiņas
2ēdamk. rožūdens
šķipsna sāls
eļļa cepšanai
 
Bļodā viegli sakuļ olas, pievieno cukuru, sāli un rožūdeni. Pielej aptuveni pusi jogurta, pieber miltus un iejauc mīklu, lai neveidojas kunkuļi. Pielej pārējo jogurtu un pieber rožlapiņas, mīklu kārtīgi izmaisa. Ja olbaltumus puto atsevišķi, šis ir brīdis tos iecilāt mīklā.
 
Pankūkas cep eļļā no abām pusēm viegli brūnas. Pasniedz siltas ar kļavu sīrupu vai bērzu sulu sīrupu, kas attiecībā 1:1 sajaukts ar medu. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru