pirmdiena, 2014. gada 9. jūnijs

AR SĒNĒM UN MOCARELLU PILDĪTI KABAČI


Šoreiz man sanāca jaunā un vecā raža vienā ēdienā - pēdējās pagājušā gada sasaldētās gailenes un pirmie zemnieku saimniecības Vārpas izaudzētie kabači. Lai receptē garšas turētos kopā, pievienoju arī mājās gatavotu gaļas liellopa konservu (ko var aizstāt ar svaigu malto gaļu, ko uz pannas apcep), saimniecības Šiļi sietu mocarellu un tomātus. Un to bagātina ar uzbeku salātu garšvielu maisījumu, kura sastāvā ir Vidusāzijas baziliks (raihons), saldie pipari un kaltēti tomāti, kas auguši karstā klimatā ar pieticīgu augsni. 





3 mazi kabači
1 gaļas liellopa konservs vai 300g gaļas liellopa maltā gaļa
pāris saujas gailenes
100g mocarella siers
1 liels tomāts
6 tējk. uzbeku salātu garšvielu maisījums (Vidusāzijas baziliks (raihons) saldie pipari, saulē kaltēti tomāti
sāls un piparu maisījums

Kabačus gareniski pārgriež uz pusēm, uz katrai no tām ar karoti izgrebj sēklotni. Kabaču puses sasāla, sapiparo un katrā no tām ieber tējkaroti garšvielu maisījuma. Bļodā sajauc gailenes (svaigas vai sviestā apceptas), sagrieztu mocarella sieru un tomātu un sadrupinātu gaļas konservu vai apceptu malto gaļu, samaisa. Ar maisījumu sapilda kabaču pusītes, kuras pēc tam kārto uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru, kas pārslacīts ar olīveļļu. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180-200 grādos pusstundu vai līdz kamēr kabaču pusītes ir maigi mīkstas (kožamas), bet nejūk ārā. Pasniedz ar vienkāršiem zaļumu salātiem un vīnu.

Uzbeku salātu garšviela nopērkama garšvielu veikalā Spice House Upīša pasāžā.