pirmdiena, 2014. gada 4. augusts

GRILĒTI KABAČI AR ZĀTARU UN CITRONU EĻĻU


Ideāli, ja ir iekurts grils, bet virtuvē var izlīdzēties arī ar grilpannu. Viena no vienkāršākajām, tai pat laikā gardākajām kabaču (cukini) receptēm. Visparastākos grilētos kabačus īpašus dara citronu eļļa un garšvielu maisījums zātars. Citronu eļļa ir Apūlijas produkts - olīveļļa spiesta kopā ar Gargāno citroniem. Ja neizdodas iegādāties citronu eļļu, līdzīgu var pagatavot pats - biocitroniem uzmanīgi norīvējot to dzelteno (tikai!) mizas daļu un sajaucot ar olīveļļu. Eļļai ar citronu miziņām ļauj nostāvēties, lai to garša ievelkas eļļā.





kabači vai cukīni
zātars
jūras sāls
piparu maisījums
citronu eļļa
olīveļļa ieziešanai

Kabačus sagriež. Lai arī griešanas veids receptē itin neko nemaina, ātrāk un ērtāk to izdarīt ir garenvirziena šķēlēs. Man bija izteikti tievi kabači, un tos ieraduma dēļ sagriezu ripiņveida šķēlēs. Šķēļu abas griezuma puses ieziež ar olīveļļu, liek uz grila un no abām pusēm grilē kraukšķīgi mīkstas. Šķēles kārto traukā, sasāla, sapiparo un pārber ar zātaru. Katru otro kārtu pārslaka ar citronu eļļu.

Izmantoju palestīniešu kooperatīva Zaytoun zātara maisījumu: savvaļā ievāktu sīriešu majorānu (Majorana syriaca), sumaku un grauzdētas sezama sēklas. Vairāk info www.zaytoun.org
Puglissima Olio Limon (olīveļļa spiesta kopā ar citroniem), vairāk info www.puglissima.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru