svētdiena, 2013. gada 21. aprīlis

CEPTS KAMAMBĒRS



Kad sakārojas kādu gardu, sātīgu un ātru uzkodu, veikli sagriež kādu mīksta siera rituli - kamambēru, brī, vai arī mocarellu. Ja vēlas ceptu sieru ar dažādām garšām, panējuma rīvmaizei pievieno piedevas - paprikas pulveri, ķiploku pulveri, kaltētu zaļumu maisījumu, kariju, kokosrieksta skaidiņas, mandeļu skaidiņas. Gatavojot uzkodu, jāievēro divi noteikumi - panējumam ir pilnībā jāieskauj siers, citādi tas cepoties iztecēs un sieru jācep (jāfritē) verdošā eļļā, lai apvelkas kraukšķīga panējuma garoziņa, nevis eļļa sasūcas uzkodā. Lai arī šai uzkodai var izmantot arī ne pašu dārgāko sieru, tomēr ir vērts vispirms ieskatīties siera sastāvā.

 
 
 
 
 

kamambērs vai brī
olas
milti
baltmaizes rīvmaize
piedevas - paprikas pulveris, ķiploku pulveris, kaltētu zaļumu maisījums, karijs, kokosrieksta skaidiņas, mandeļu skaidiņas
eļļa cepšanai

Siera rituli sagriež šķēlēs kā torti. Katru gabaliņu apviļā vispirms miltos, tad sakultā olā, visbeidzot rīvmaizē tā, lai siers viscaur ir ieskauts panējumā. Katlā ar biezu dibenu ielej eļļu un uzkarsē. Eļļa jārēķina, lai ieliekot siera gabaliņu katlā, tas būtu pilnībā nosegts. Verdošā eļļā liek panētos siera gabaliņus un vāra (fritē) līdz veidojas kraukšķīga garoziņa. Gatavos siera gabaliņus liek uz papīra salvetes, lai uzsūcas liekā eļļa. Pasniedz karstus, kamēr siers ir karsts, izkusis un staipīgs.
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru