piektdiena, 2013. gada 5. aprīlis

ČETRU KĀPOSTU SALĀTI

 
 
Šie ir mani ideālie kāpostu salāti, kuros ir apvienots viss - ātri, lēti, vienkārši, interesanti un garšīgi. Kāpostu salāti itin bieži saistās ar lauku bufetes romantiku - karbonāde, vārīti kartupeļi un salātiņi - kā ierasts - bietes vai kāposti ar burkāniem. Šoreiz salātu bļodā ir spēle ar dažādo kāpostu dažādajām garšu, tekstūru un arī krāsu niansēm. Visus kāpostus - Savojas, Ķīnas, balto un sarkano galviņkāpostu ņem vienādās daļās, bet proporcijas katrs var pieregulēt pēc savas garšu izjūtas. Ja man negadās maurloki, mēdzu tos aizstāt ar ļoti smalki sakapātiem pētersīļiem. Un balzametiķi var aizstāt ar konservētu citronu sulu, bet izteiktākai garšai pievienot arī smalki sagrieztu to mizu.

 
 
 
 
 

 

Savojas kāposts
Ķīnas kāposts
baltais galviņkāposts
sarkanais galviņkāposts
maurloki (svaigi vai kaltēti)
sezama sēklas

Mērcei:
3ēdamk. extra virgin olīveļļa
1ēdamk. sezama eļļa
2ēdamk. balzametiķis vai konservētu citronu šķidrums
2tējk. pilngraudu sinepes
sāls un melnie pipari

Kāpostus smalki sašķērē (izņemot kacenus) un samaisa. Bļodā visas mērces sastāvdaļas sajauc ar putojamo slotiņu un pārlej kāpostiem. Mērci iemaisa salātos un ļauj vismaz 20 minūtes savilties garšām. Pirms celšanas galdā pārber ar maurlokiem un sezama sēklām.

Recepte aizgūta no Gordona Remzija (Gordon Ramsay) grāmatas Healthy Apetite. Recipes from the World.