trešdiena, 2013. gada 25. decembris

SAUTĒTI SARKANIE KĀPOSTI GRANĀTĀBOLU SULĀ AR UPENĒM


Man sautēti svaigi kāposti nekad iepriekš nav garšojuši pirms Dienas Ēdieni un Rito meistarklasē atklāju šo Svetlanas Riškovas recepti. Tagad šī būs alternatīva štovētiem kāpostiem, kad treknam ēdienam vairāk piederas nedaudz kraukšķoši kāposti ar atsvaidzinošu un spirgtu ogu pēcgaršu. Šie lieliski der treknam un smagnējam ēdienam, kur kraukšķīgums un ogu svaigums noņem lieko treknumu. Labi sader ar pīles un zoss cepešiem, confit de canard (pīles konfits - taukos sutināta pīle), magret de canard (īpašs pīles krūtiņas griezums).



1 sarkanā kāpostgalva
1 granātābols
2 saujas upenes
2 ķiplokgalviņas
3 sarkanie sīpoli
5ēdamk. pīļu tauki
sāls un pipari
garšvielas (kadiķogas, grieķu raudene, rozmarīns, laksis, kārvele)

Kāpostu sagriež plānās sloksnītēs, liek katlā ar 3 ēdamkarotēm pīļu tauku, upenēm un uz mazas uguns sautē 1,5-2 stundas. Gataviem tiem jābūt mīkstiem, bet joprojām stingriem nevis pārsautētiem un pļurīgiem. Aptuveni pēc stundas sautēšanas kāpostiem pievieno garšvielas, sāli un piparus. Kāpostus sautējot, tos ik pa laikam apmaisa un mazliet pielej granātābolu sulu, lai tie nepiedeg. Uz pannas atlikušajās 2 ēdamkarotēs pīļu tauku apcep smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus un zeltaini apcepušos tos iemaisa gandrīz gatavajos kāpostos.