Savā tradicionālajā iepirkšanās vietā - nakts tirgū - pamanīju vietējās kazenes, kuras no ievestajām skaidri atšķir necilais izmērs - kā avenes, bet violeti melnas. Tā kā kazenes cepoties saraujas, lai galetes vidū nepaliktu caurumi, kas izskatītos pēc skopuma, bet arī pēc izcepšanās tās virsma būtu bagātīgi ogu klāta, kazenes ber pusotru kārtu (ne pilnīgi divās kārtās, bet paretinātu otro kārtu). Brūno pūdercukuru iegūst dzirnaviņās samaļot brūno cukuru. Galetes pamatnei šoreiz tefa miltu vietā izmantoju tefa pārslas, rezultāts man ļoti patika. Lieliska garšviela kopā ar kazenēm ir melnā plūškoka ziedu sīrups.
5-6ēdamk. brūnais pūdercukurs
2ēdamk. melnā plūškoka ziedu sīrups
2ēdamk. melnā plūškoka ziedu sīrups
4tējk. tapioka
Kazenēs iemaisa cukuru un tapioku. Mīklu izņem no ledusskapja, pārliecinās, ka tā nav cieta, ja ilgi bijusi ledusskapī, bet ir padevīga. Mīklu rullē uz cepamā papīra, veidojot iedomātu apaļu formu. Atstājot aptuveni 7cm ārējo malu brīvu, vidū kārto kazeņu pildījumu. Brīvās malas saudzīgi uzloka uz augšu, lai pildījums ir pilnībā mīklas ieskauts. Galeti kopā ar cepampapīru uzslidina uz cepampannas. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 35-45 minūtes līdz galetes mīklas maliņa krāsojas zeltaina. Izņem no cepeškrāsns un ļauj pilnībā atdzist.
Melnā plūškoka ziedu biosīrupu gatavo saimniecība Meldri Nīcas novadā un tirgo Kalnciema kvartāla Slow Food tirdziņā katru sestdienu.
Melnā plūškoka ziedu biosīrupu gatavo saimniecība Meldri Nīcas novadā un tirgo Kalnciema kvartāla Slow Food tirdziņā katru sestdienu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru