sestdiena, 2014. gada 19. jūlijs

KAZEŅU TARTE AR MANDEĻU KRĒMA (FRANGIPANE) PILDĪJUMU


Vasarīga ogu tarte ar smalku un atturīgu mandeļu krēma - fragipane - pildījumu. Krēms ir neuzbāzīgs, ar maigu mandeļu pēcgaršu, kas izceļ un papildina ogu garšu, kuras tartē neapšaubāmi dominē. Pamatnei izvēlējos mīklu, kas gatavota pēc tefa miltu mīklas receptes. Pamatni pēc šīs receptes var gatavot no bēšā tefa miltiem, es tefa vietā izvēlējos viengraudkviešu (Triticum monococcum)  pilngraudu miltus. Attiecībā uz pamatni ir svarīgi, lai tās mīklai nedaudz būtu pievienoti kādi pilngraudu milti, kas tai piešķir rustiskāku tekstūru un to, ka pamatne nav iepriekš atsevišķi jācep. 



1 porcija fragipane
500g kazenes

Mīklu izrullē un ieklāj tartes veidnē, veidojot 4 cm augstu maliņu. Pamatni piepilda ar krēmu un pa virsu izkārto ogas. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 40-45 minūtes līdz kamēr tartes pamatnes maliņas krāsojas zeltainas.