ceturtdiena, 2014. gada 31. jūlijs

AVEŅU UN KAZEŅU GALETE




Šī ir kārtējā ogu galete šīs vasaras sērijā, kurā jau ceptas: kazeņu galete, lāceņu galete, vasaras ogu galetezemeņu un melnā ķiploka galete. Kazenes un avenes ir lieliska kombinācija gan krāsu, gan garšu ziņā. Kazenes cepoties saraujas, taču saglabā stingru formu, savukārt avenes nedaudz šķīst. Brūno pūdercukuru iegūst dzirnaviņās samaļot brūno cukuru. Galetes pamatnei tefa miltu vietā izmantoju jau iepriekš izmēģināto versiju ar tefa pārslām, kas man ļoti patika. Lieliska garšviela kopā ar kazenēm un avenēm ir melnā plūškoka ziedu sīrups.



1 porcija tefa mīkla

350g avenes
200g kazenes
4-5ēdamk. brūnais pūdercukurs
2ēdamk. melnā plūškoka ziedu sīrups
5tējk. tapioka

Kazenēs un avenēs iemaisa pūdercukuru, tapioku un plūškoka ziedu sīrupu. Mīklu izņem no ledusskapja, pārliecinās, ka tā nav cieta, ja ilgi bijusi ledusskapī, bet ir padevīga. Mīklu rullē uz cepamā papīra, veidojot iedomātu apaļu formu. Atstājot aptuveni 7cm ārējo malu brīvu, vidū kārto ogu pildījumu. Brīvās malas saudzīgi uzloka uz augšu, lai pildījums ir pilnībā mīklas ieskauts. Galeti kopā ar cepampapīru uzslidina uz cepampannas. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 35-45 minūtes līdz galetes mīklas maliņa krāsojas zeltaina. Izņem no cepeškrāsns un ļauj pilnībā atdzist.

Melnā plūškoka ziedu biosīrupu gatavo saimniecība Meldri Nīcas novadā un tirgo Kalnciema kvartāla Slow Food tirdziņā katru sestdienu.
Doves Farm pulverveida tapioka iegādājama veikalā Zaļā govs Brīvības ielā 69.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru