trešdiena, 2014. gada 9. jūlijs

LĀCEŅU GALETE


Lāceņu sezona Latvijā ir īpaša - kā loterija. Nekad nevar būt drošs, cik gara un vai vispār tā būs, tāpēc katra oga ir vērtē. Šīs skaistās lācenes pamanīju Centrāltirgū un uzreiz arī nolēmu izbaudīt to garšu pilnībā. Cepu galeti, bet var cept arī tarti, tādā gadījumā cep formā ar zemajām maliņām. Pildījumā lācenes - tīra ogu garša, kas lieliski sader ar vieglām pilngraudu notīm galetes pamatnē, ko panāk ar gaišā tefa miltiem.





1 porcija tefa mīkla

500g lācenes
5-6ēdamk. brūnais cukurs
4tējk. tapioka

Lācenēs iemaisa cukuru un tapioku. Mīklu izņem no ledusskapja, pārliecinās, ka tā nav cieta, ja ilgi bijusi ledusskapī, bet ir padevīga. Mīklu rullē uz cepamā papīra, veidojot iedomātu apaļu formu. Atstājot aptuveni 7cm ārējo malu brīvu, vidū kārto lāceņu pildījumu. Brīvās malas saudzīgi uzloka uz augšu, lai pildījums ir pilnībā mīklas ieskauts. Galeti kopā ar cepampapīru uzslidina uz cepampannas. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 35-45 minūtes līdz galetes mīklas maliņa krāsojas zeltaina. Izņem no cepeškrāsns un ļauj pilnībā atdzist.