ceturtdiena, 2015. gada 14. maijs

GRIĶU UN AVOKADO PLAKANMAIZE AR TĪTARA GAĻAS, GVAKAMOLES UN SALĀTU ZAĻUMU PILDĪJUMU


Šī ir pēdējā neapēstā, bet ļoti dāsni sakombinētā griķu miltu un avokado plakanmaize, ko, protams, vairs nav iespējams satīt. Bilde ir tikai ilustratīva, jo pildījumu iespējas ir teju neierobežoti dažādas. Man parasti patīk sakombinēt kādas gaļas gabalus ar salātu zaļumiem (avotkrešu, sējas portulakas, rukolas, lapu sinepju, pakčoja, mizunas, kailana, komatsunas, tatsoja, mangolda, lakšu, spinātu un citu augu zaļajām lapiņām), svaigiem dārzeņiem (tomātiem, saldajiem pipariem, gurķiem, redīsiem) un kādu biezu auksto mērci (gvakamoli, pebre, humuss, cūku pupu humusstzatziki). Gaļa šoreiz ir mazos gabalos sagriezts, atkaulots tītara šķiņķis, kas iepriekš iemarinēts Spice House uzbeku garšvielu maisījumā putnu gaļai un pēc tam viegli apcepts uz pannas. Šis garšvielu maisījums tiešām īpaši labi sader ar tītara gaļu. Tikpat labi kā gaļu var izmantot visvienkāršākās gaļas bumbiņas, uz restītēm grilētus cūkgaļas veltnīšus, vai jērgaļas keftas, ko var pagatavot arī no maltas liellopa gaļas.

Lielisks pavasara talkas vai grila svētku ēdiens. Lai arī katrs var salikt garšas paletes ziņā diezgan atšķirīgas kombinācijas, kā vienojošos izvēlējos 'Chenin Blanc' vīnus.

Uzbeku garšvielu maisījums putnu gaļai iegādājams specializētajā garšvielu veikalā Spice House Upīša pasāžā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru