svētdiena, 2015. gada 22. februāris

ROZMARĪNA CUKURA UN CITRONA MIZIŅAS CRÈME FRAÎCHE KRĒMS


Cik žēl, ka blogā nevar sajust ne smaržu, ne garšu. Tikai trīs sastāvdaļas un tikai 3 minūtes, lai taptu fantastisks krēms, ko izmantot pildīšanai - vēja kūkām vai pīļu olu rolbiskvītam. Trīs sastāvdaļas, kas parasti ir manā ledusskapī. Esmu crème fraîche mīļotāja. Pieņemu, ka esat pamanījuši, ka to izmantoju kā saldās, tā sāļās receptēs, pat sviesta kulšanāCrème fraîche iesaku kult ar roku vai elektriskā putotājā ļoti lēnā režīmā, lai kontrolētu tā gatavību. Ātri kuļot, to īsā laikā var sakult sviestā. Stingri rekomendēju miziņu rīvēt tikai un vienīgi no bioloģiski audzētiem citroniem. Visiem pārējiem miza ir apstrādāta ar vasku, kā arī citām vielām, ko nevar nomazgāt. Turklāt biocitroni vienmēr ir aromātiskāki. 

Crème fraîche ir saldais krējums (tauku saturs 40%), kas ieraudzēts ar baktēriju kultūru(ām), kuru sastāvā visbiežāk ir L. cremoris, L. lactis, L. biovar diacetylactis. Tā rezultātā produkts iegūst maigu skābumu pēcgaršā un biezu konsistenci.

250g crème fraîche
4 ēdamk. rozmarīna cukurs
1 biocitrona miza

Bļodā liek crème fraîche un pievieno cukuru. Lēni kuļ, kontrolējot tā gatavību - vispirms veidosies mīkstas putas, pēc tam stingrākas gubu putas. Šis ir īstais brīdis kulšanu beigt. Pierīvē citrona mizu un iemaisa saputotajā krēmā. Gatavs pildīšanai!

Mājās gatavotu crème fraîche ražo Soira un to var iegādāties Kalnciema kvartāla tirdziņā. Rozmarīna pūdercukuru var iegādāties specializētajā garšvielu veikalā Spice House Upīša pasāžā. Biocitroni iegādājami veikalos Zaļā govs Brīvības ielā 69, M'archers Strēlnieku ielā 1a vai tos var pasūtīt Itālijas garša.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru