sestdiena, 2013. gada 2. februāris

MĀJĀS GATAVOTI KUKURŪZAS ČIPŠI


 
 
Mājās gatavoti kukurūzas čipši (totopos, tortilla chips), kas gatavoti no nikstamalizētas kukurūzas miltiem (masa harina vai masa para tortillas). Kukurūzas graudi vispirms tiek vārīti sārmu šķīdumā un mērcēti, tad tie tiek mazgāti un tiem noņemti apvalki, pēc tam graudus samaļ masā, kuru izmanto svaigu vai arī izkaltē, iegūstot nikstamalizētas kukurūzas miltus. Ņemot vērā specifisko miltu pagatavošanas procesu, tos diemžēl nevar aizstāt ar ātri pagatavojamo polentu vai "parastiem" kukurūzas miltiem. Lai pagatavotu čipšus, iesākumā cep tortijas, pēc tam tās sagriež ķīļveida šķēlēs, pārslaka ar olīveļļu un garšvielām un cep cepeškrāšnī. Čipšus pasniedz kā uzkodu kopā ar salsām - pico de gallo, guacamole, meksikāņu zupās, tie ir pamatsastāvdaļa nachos.
 
 
 
 
 
 
 




 
mājās gatavotas kukurūzas tortijas
čili pulveris
jūras sāls
olīveļļa
 
Tortijas sagriež ķīļveida šķēlēs gluži tāpat kā sadalot torti. Ar otiņu katru tortijas šķēli apsmērē ar olīveļļu un kārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Šķēles kārto uz pannas tā, lai tās savstarpēji nepārklājas, pārber ar jūras sāli, čili un spāņu kūpinātas paprikas pulveri. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 10-12 minūtes.
 
Cool Chile masa harina for tortillas var pasūtīt internetā http://www.coolchile.co.uk/delivery vai nopirkt Cool Chile stendā Borough Market Londonā.
Parīzē Cool Chile masa harina for tortillas var iegādāties L'épicerie de bruno, 30, rue Tiquetonne 75002 Paris http://www.lepiceriedebruno.com
Briselē masa harina var iegādāties La tienda MexiGo, Rue François Dons, 47 - 1050 Ixelles

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru