ceturtdiena, 2015. gada 8. janvāris

MEŽA OGU UN KAZAS SIERA GALETE


Iedvesmai pievienoju vēl vienu recepti plašajā galešu sērijā. Sāku izmantot ziemai sasaldētos meža ogu krājumus un savienoju tos kopā ar Stefana un Rutas gatavoto mīksto kazas sieru. Īpaši gribēju uzteikt rozmarīna pūdercukuru, kas lieliski iederas desertos. 


3 saujas meža ogas: lācenes, mellenes, brūklenes, dzērvenes, meža zemenes
100-150 g mīkstais kazas siers
100ml  crème fraîche
1 ola
5 ēdamk. rozmarīna pūdercukurs

Bļodā sajauc mīksto kazas sieru, crème fraîche, olu un pūdercukuru viendabīgā masā. Mīklu izņem no ledusskapja, pārliecinās, ka tā nav cieta, ja ilgi bijusi ledusskapī, bet ir padevīga. Mīklu rullē uz cepamā papīra, veidojot iedomātu apaļu formu. Atstājot aptuveni 5cm ārējo malu brīvu, vidū iesmērē kazas siera masu un pārber ar meža ogām. Brīvās malas saudzīgi uzloka uz augšu, lai pildījums ir pilnībā mīklas ieskauts. Galeti kopā ar cepampapīru uzslidina uz cepampannas. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 35-40 minūtes līdz galetes mīklas maliņa krāsojas zeltaina. Izņem no cepeškrāsns un ļauj pilnībā atdzist.

Crème fraîche gatavo uzņēmums Soira, un to iespējams iegādāties Kalnciema kvartāla tirdziņā. Rozmarīna pūdercukuru iespējams iegādāties specializētajā garšvielu veikalā Spice House Upīša pasāžā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru