ceturtdiena, 2015. gada 1. janvāris

BUMBIERU, FENHEĻA UN ZILĀ SIERA SALĀTI


Izcili salāti, kas ir viegli un ātri pagatavojami no dažām sastāvdaļām. Bumbieri un zilā pelējuma siers ir klasika, lieliska kombinācija, ko papildina fenhelis un sarkanie vai Peipsimā sīpoli. Šai receptē izmantoju Rokforas sieru, bet to var aizstāt ar citu krēmīgu zilā pelējuma sieru, piemēram, gorgonzolu. Drupens siers ar asu, uzmācīgu garšu nebūs īsti piemērots. Salāti lieliski garšo pie dažādām aknu pastētēm.



4 'Williams' bumbieri
120g Rokforas siers (var aizstāt ar citu krēmīgu zilā pelējuma sieru)
1/2 fenhelis
1 Peipsimā sīpols
smalcināti pekanrieksti
pētersīļu un fenheļa lapas
piparu maisījums

Mērcei:
kļavu sīrups vai brūnais cukura sīrups
svaigi spiesta citronu sula
extra virgin olīveļļa

Bumbierus nomizo, izgriež serdes un sagriež plānās šķēlēs. Arī fenheļa pusi un sīpolu sagriež plānās šķēlēs. Sagrieztos produktus liek bļodā, pārber ar sadrupinātu sieru un pārlej ar mērci.

Mērcei visas sastāvdaļas vienādās proporcijās sakuļ iespējami viendabīgā šķidrumā un tūlīt pārlej salātiem. Dekorē ar sasmalcinātiem zaļumiem un pekanriekstiem. Pārber ar pāris sņāpieniem svaigi maltu piparu. Ceļ galdā.