Citrontimiāna cukurs ir mana vājība un kaislība. Fantastisks aromāts un citrusīgi spirdzinoša garša, kas labi sader ar avenēm, aprikozēm, persikiem un nektarīniem. Pareizās cukura un citrontimiāna proporcijas jāatrod katram pašam, es uz ēdamkaroti cukura ņemu 2 brangus zariņus citrontimiāna. Svaigs citrontimiāns ir daudz aromātiskāks un garšā spēcīgāks salīdzinājumā ar kaltētu, tāpēc vasarā gatavoju citrontimiāna cukuru ziemai.
Citrontimiāna vietā var izmantot arī citus garšaugus vai ēdamos ziedus - rozmarīnu, melisu, piparmētru, liepziedus, ceriņu ziedus, kumelīšu ziedus, mežrozīšu pumpurus. Garšaugiem (ēdamajiem ziediem) izmanto tikai to maigās, mīkstās, nepāraugušās un aromātiskās daļas, atdalot tās no kātiem vai citām cietām daļām. Lai garšaugi būtu visaromātiskākie tos ievāc saulainā dienā un nemazgā. Nelielus daudzumus sastrādāju miezerī ar piestu. Lielākiem daudzumiem izmantoju virtuves kombainu, kurā vispirms pulsa režīmā sastrādāju garšaugus, taču nedrīkst pieļaut, ka tie uzkarst, jo tad zūd aromāts. Tāpēc to daru ar nelielām pauzēm, beigās pievienoju cukuru. Ja vēlas perfektu rezultātu, gatavo cukuru izsijā caur sietiņu, lai to atdalītu no garšaugu daļiņām, taču tās piedod papildus aromātu un garšu, tāpēc es no tām nevairos. Garšaugu cukuru uzglabā hermētiski noslēgtā traukā ledusskapī aptuveni mēnesi, pēc tam tas sāks oksidēties un zaudēs krāsu un aromātu, tapēc ilgākai uzglabāšanai cukuru liek saldējamos vai "zip" maisiņos un sasaldē.
Citrontimiāna cukuru izmanto augļu tartēs, desertos vai vienkārši pievieno saldajam krējumam pirms putošanas. Līdzīgi kā citkārt konditorejas izstrādājumiem arī šajā receptē izmantoju smalko nerafinēto cukurniedru cukuru - Billington's Golden Caster Sugar. Man patīk, jo tam ir tikai viegli dzeltenīgs tonis līdz ar to nebojā konditorejas izstrādājumu krāsu un smalkais malums nodrošina ātru kušanu.
Smalkais niedru cukurs
Svaigi citrontimiāna zariņi
Citrontimiāna vietā var izmantot arī citus garšaugus vai ēdamos ziedus - rozmarīnu, melisu, piparmētru, liepziedus, ceriņu ziedus, kumelīšu ziedus, mežrozīšu pumpurus. Garšaugiem (ēdamajiem ziediem) izmanto tikai to maigās, mīkstās, nepāraugušās un aromātiskās daļas, atdalot tās no kātiem vai citām cietām daļām. Lai garšaugi būtu visaromātiskākie tos ievāc saulainā dienā un nemazgā. Nelielus daudzumus sastrādāju miezerī ar piestu. Lielākiem daudzumiem izmantoju virtuves kombainu, kurā vispirms pulsa režīmā sastrādāju garšaugus, taču nedrīkst pieļaut, ka tie uzkarst, jo tad zūd aromāts. Tāpēc to daru ar nelielām pauzēm, beigās pievienoju cukuru. Ja vēlas perfektu rezultātu, gatavo cukuru izsijā caur sietiņu, lai to atdalītu no garšaugu daļiņām, taču tās piedod papildus aromātu un garšu, tāpēc es no tām nevairos. Garšaugu cukuru uzglabā hermētiski noslēgtā traukā ledusskapī aptuveni mēnesi, pēc tam tas sāks oksidēties un zaudēs krāsu un aromātu, tapēc ilgākai uzglabāšanai cukuru liek saldējamos vai "zip" maisiņos un sasaldē.
Citrontimiāna cukuru izmanto augļu tartēs, desertos vai vienkārši pievieno saldajam krējumam pirms putošanas. Līdzīgi kā citkārt konditorejas izstrādājumiem arī šajā receptē izmantoju smalko nerafinēto cukurniedru cukuru - Billington's Golden Caster Sugar. Man patīk, jo tam ir tikai viegli dzeltenīgs tonis līdz ar to nebojā konditorejas izstrādājumu krāsu un smalkais malums nodrošina ātru kušanu.
Smalkais niedru cukurs
Svaigi citrontimiāna zariņi
Smalkajam cukuram pievieno no zariņiem nobraucītas citrontimiāna lapas un saberž piestā (vai blenderī pulsa režīmā). Berž līdz maigās lapiņas ir izjukušas, cukurs iekrāsojies gaišzaļš un kļuvis mitrs. Ātrai lietošanai uzglabā hermētiski noslēgtā traukā, ilgākai uzglabāšanai sasaldē "zip" maisiņā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru