Stindzinošā ziemas pēcpusdienā ir dabīga vēlme sasildīties ar kaut ko karstu un garšvielām bagātu. Sildošo ēdienu skaitā ietilpst šī garneļu zupa ar bagātīgo garšvielu klāstu, kas spēj aizdzīt itin visus baciļus - ingvers, čili un citronzāle. Un vēl papildus garšu piešķir kafira laima lapas un zivju mērce. Parasti šo zupu vāru ar garnelēm un austersēnēm, bet sēnes veikalā nebija, tā radās šis zupas variants ar soba nūdelēm, kas gatavotas no kviešu un griķu miltiem. Vislabāk zupai ir izvēlēties svaigas garneles, vismaz saldētas, bet nevārītas. Zupas asumu pēc patikas regulē ar čili daudzumu.
250g svaigas garneles
100g soba nūdeles vai 200g austersēnes
1,5l mājās vārīts dārzeņu buljons
2 stiebri citronzāle
10cm garš ingvera gabals
5 kafira laima lapas
1 sarkanais čili
4-5ēdamk. laima sula
3-4ēdamk. zivju mērce
svaigi vai kaltēti lociņi, vai koriandrs
svaigi vai kaltēti lociņi, vai koriandrs
Garneles notīra. Buljonam pievieno garneļu čaulas, biezās šķēlēs sagrieztu ingveru, ar āmuru sadauzītu citronzāles stiebru un laima lapas, un vāra uz lēnas uguns aptuveni pusstundu. Buljonu izkāš caur sietu. Čaulas un garšvielas aizmet, bet buljonam pievieno zivju mērci, laima sulu, smalki sagrieztu čili un sēnes vai nūdeles. Vāra aptuveni 5 minūtes līdz nūdeles kļūst mīkstas, tad pievieno garneles. Kad garneles ir izkarsušas, zupa ir gatava. Garneles nav jāvāra, lai tās nekļūtu gumijotas. Dekorē ar lociņiem vai koriandru.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru