Ar avenēm karamelizētu sīpolu recepti esmu aizguvusi no Eco catering šefpavāra Riharda Frīdenberga - Kalniņa. Šajā receptē man vislabāk garšo saldie sīpoli, ja nav to sezona, tad šalotes. Šī ir fantastiska piedeva pie aukstiem gaļas ēdieniem, ieskaitot tādu old school kā galerts, tāpat arī pie terīnēm un pastētēm. Šī būs vienkārši un ātri pagatavojama recepte, kam derēs arī vēlās ražas avenes, kas ienākas līdz pirmajām salnām. Sīpoli noteikti nav jāapbrūnina vai jāizsautē mīksti, un tos nedrīkst sagriest pārāk smalki. Ņemot vērā, ka saldie sīpoli mēdz izaugt varen brangi, tos sagriež daivās, kuras pēc tam pārgriež uz pusēm, taču salotes sagriež tikai daivās. Paldies, Tev Rihard, par šo recepti!
500g saldie sīpoli
100g avenes
50g brūnais cukurs
20ml baltais balzametiķis
dāsna šļuka baltvīns ar zemu skābes saturu
pāris zariņi timiāns
lauru lapas
sāls un pipari
olīveļļa cepšanai
Sīpolus sagriež daivās, lielo saldo sīpolu daivas šķērsām pārgriež vēl arī uz pusēm. Uz pannas eļļā viegli apcep sīpolus, pievieno timiānu, lauru lapas, pieber sāli un svaigi maltus piparus. Pārber sīpolus ar cukuru un ļauj tam izkust. Pievieno baltvīnu un izvāra alkoholu, tad pievieno balzametiķi un nedaudz pasautē līdz veidojas sīrupaina konsistence. Pieber avenes un iemaisa sīpolos. Kad avenes sāk izšķīst, noņem no uguns. Pasniedz siltu vai aukstu pie aukstiem gaļas ēdieniem, britu meat pie, franču terīnēm un pastētēm.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru