Šādas jogurta plakanmaizes ir izplatītas Turcijas Dienvidrietumos, kur tās restorānos cep uz vietas. Cep no viegli raudzētas mīklas, ko gatavo no mājās raudzēta jogurta un mīksto un cieto šķirņu kviešu miltiem. Cieto šķirņu kviešu vietā var izmantot maizes miltus (strong bread flour). Tās var būt tik lielas kā pusdienu galds. Tā kā mājās būtu samērā grūti atrast tik lielu vienmērīgi sakarsušu pannu, tās izmēri ir tikuši samazināti un pielāgoti parastai virtuves pannai. Arī šī maize ir līdzīga pitai, tikai veido nevis vienu gaisa kabatu bet tās virspusē paceļas vairāki gaisa burbuļi. Svarīgi ir atcerēties, ka plakanmaizes cep uz nokvēlinātas, gailošas pannas ar iespējami biezu dibenu, jo maizīte cepas īsu mirkli tikai no vienas puses un karstums nāk tikai no pannas apakšas. Tajā laikā tai jāpaspēj izcepties. Cepšanai neizmanto nekādas taukvielas!!!
250g maizes milti vai cieto kviešu milti
165ml ūdens
165ml bezpiedevu jogurts
5g sausais maizes raugs
1ēdamk. olīveļļa
šķipsna sāls
Bļodā sajauc abus miltus ar raugu un sāli, pielej siltu ūdeni un siltu jogurtu. Veido mīklu, kas būs ķepīga, pielej eļļu un mīklu mīca uz darba virsmas līdz tā kļūst elastīga un zīdaina. Saveļ bumbā un raudzē līdz kamēr mīkla dubultojusies. Ar plaukstu izsit no mīklas gaisu un to atkārtoti uzraudzē. Ja laiks atļauj, mīklu atkārtoti var raudzēt trīs, četras reizes. Uzrūgušo mīklu sadala 6 daļās un katru no tām saveļ bumbā. Mīklas bumbas izrullē 3-4mm biezas, un pirms cepšanas tām atļauj 5 minūtes atpūsties, šis process ievērojami uzlabo maizes garšu un struktūru. Liek cepties uz gailošas pannas. Pēc minūtes maizi apveļ otrādi un apcep arī no otras puses. Tā vietā, lai maizi griestu uz otru pusi, tās virspusi var apcept zem karsta grila. Izcepušos pārslaka ar olīveļļu un pasniedz karstu ar humusu un citām līdzīgām uzkodām.
Doves Farm maizes milti ir iegādājami veikalā Zaļā Govs Brīvības ielā 69, Rīgā www.zalagovs.lv
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru